Schoorstenen Renovatie

Schoorsteen Renovatie

Schoorsteenrenovatie door Dak & Vastgoedonderhoud van Gelder wordt altijd op een professionele manier uitgevoerd. Er zijn verschillende manieren waarop deze renovatie kan plaatsvinden. Zo renoveren wij de binnenkant van de schoorsteen, maar ook de buitenkant!

 

Oude schoorstenen zijn vaak in slechte staat en daarom is het van belang dat de schoorsteen wordt gerenoveerd voordat u een gashaard of open haard aansluit op het bestaande schoorsteenkanaal. Mocht er een schoorsteenlekkage zijn dan kan er rookoverlast optreden met een risico op koolmonoxidevergiftiging. In de meeste gevallen wordt er in het bestaande rookkanaal een RVS flexibele schoorsteenvoering ingebracht.

 

De renovatie van de buitenkant van de schoorsteen is afhankelijk van de staat hiervan. Mogelijk kan er worden volstaan met het opnieuw voegen van de schoorsteen en een nieuwe schoorsteenkop formeren. Nadien wordt de schoorsteen behandeld met een waterafstotend impregneermiddel, hierdoor kan er geen vocht meer door de stenen worden opgenomen. Onze schoorsteenrenovatie zorgt ervoor dat de schoorsteen er nog jaren goed uit ziet!

 

U kunt ons altijd telefonisch of per mail bereiken op onze contactpagina. Hier kunt u uw probleem voorleggen, zodat wij u zo goed mogelijk proberen te helpen en adviseren.

 

Ook uw schoorsteen kan voor onaangename verrassingen zorgen als u niet tijdig laat inspecteren. Vaak komen we tijdens inspectie de volgende gebreken tegen:
Beschadigde of losgeraakte voegen (dit kan lekkage en/of losrakende stenen tot gevolg hebben).
(Gedeeltelijk) loszittende stenen.
Afgescheurd of losgeraakt lood.
Scheuren in een gecementeerde bovenplaat van de schoorsteen.

Ook hier geldt: voorkomen is beter dan genezen. Een inspectie voorkomt narigheid.